måndag 1 december 2014

Fotokalender 2014

Jag slutade fota helt plötsligt. Arbetet började igen. Det blev tidiga morgnar, trötta kvällar med tråkiga vardagsrullet och alla idéer om foto försvann, det fanns ingen tid och inte heller någon inspiration. Jag kände att jag blir sporrad av ett tema...så för att hitta tillbaka till fotot har jag nu tvingat på min man att vi ska göra en fotokalender. Ett tema varje dag fram till julafton. Till hjälp tog jag teman som förekommit i London photo marathon. Det blir kanske inte alltid fantastiska bilder men bara det att få tänka konceptuellt och att försöka hitta idéer i den begränsade vardagen gör att jag väcker min hjärna lite....

24:e december - Space

23:e december - Poetry

22:a december  - Established

21:a december - Elegant

20:e december - Handmade

19:e december - Out of place

18:e december - Shadow

17:e december - Contemporary

16:e december - Smile

15:e december - Friendship

14:e december - Backwards

13:e december - City life

12:e december - Identity

11:e december - My favourite thing

10:e december - Up in the air

9:e december - Asymmetric

8:e december - Behind the scenes

7:e december - Silence

6:e december - A bit on the side

5:e december - Truth

4:e december - Another perspective

3:e december - Mixed message

2:a december - Animated

1:a december - Old school


4 kommentarer:

 1. Tycker om decemberbilden av baldersbrå, som så sent som i december ännu har en blomknopp med kronblad kvar. Den centrerade blomman liksom vänder sig om för att fråga, "Vart tog ni andra vägen?". Fint! :)

  SvaraRadera
 2. Håller med Gustav om att det är en väldigt fin bild! Känns märkligt med midsommarblommor, vilket det kanske inte är, men det känns så, i december. Tycker även att A bit on the side blev riktigt spännande.

  SvaraRadera
 3. Tack för era fina kommentarer. Jag gick och funderade på temat på väg till jobbet när jag plötsligt såg detta oväntade inslag i väggrenen och kände att ja, vem säger att "det inte kan finnas blommor i december"....

  SvaraRadera
 4. Dagens bild, "Asymmetric", tycker jag om. Här finns en upprepning, men ändå inte, det assymetriska. Skuggorna och strukturen i berget har detaljer som får blicken att dröja kvar.

  SvaraRadera